OPEN BRIEF 4 GEPUBLICEERD IN DE BERGSE BODE

Bergen op Zoom, 5 januari 2010
Aan de inwoners van de gemeente Bergen op Zoom,

Is hij hypocriet, schizofreen of weet hij gewoon niet wat er leeft onder de Bergenaren? Is hij vazal, leenplichtige of de loopjongen van het college? Oeps, zijn dit vragen of conclusies?
4 januari was de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Bergen op Zoom en daar sprak de burgemeester zijn nieuwjaarstoespraak uit. Hij memoreerde uitvoerig alle goede daden van het college en sprak over de komende verkiezingen. In dat kader verzocht hij een ieder, inzake de Bergse Haven, niet te snelle (voorbarige) conclusies te trekken en vooral bij de onderzoeken aandacht te hebben voor hoor en wederhoor. Zoveel hypocrisie! Ik wacht al meer dan 100 dagen op antwoord op mijn vragen.Dus op hoor en wederhoor. Ik popel om conclusies te trekken. Of denken ze dat ik deze middels mijn meer dan 60 vragen al getrokken heb? Hij verzocht de zaal bij de komende verkiezingen de Bergse Haven niet electoraal te gebruiken. Richt hij zich speciaal tot mij? Want feitelijk is de BSD de enige in de raadvertegenwoordigde groepering, die in haar aansprakelijk stellen van het college, en vooral van haar rechtsvoorgangers, recht van spreken heeft. Veel van de uitgesproken tekst leek verdacht veel op de tekst van de open brief van “Ton Linssen (Wethouder) op persoonlijke titel”. Vermoedelijk hebben ze dezelfde tekstschrijver.
Dat een burgemeester aandacht heeft voor het college waar hij de voorzitter van is begrijp ik. Maar waar is zijn duale rol als de kroonbenoemde onafhankelijke voorzitter van de gemeenteraad? Hoe haalt hij het in zijn hoofd om indirect de kiezer te vragen bij zijn of haar keuze de Bergse Haven niet te betrekken. Als de politiek door onverantwoorde risico’s te nemen mogelijk 50 miljoen euro van de Bergse bevolking weet kwijt te spelen is er alle reden om dat bij de verkiezingen te betrekken. Wanneer zou je iets dan wel als één van de belangrijkste thema’s betrekken bij de gemeenteraadsverkiezingen?

Wat vindt U? Laat mij het weten [email protected]

Met vriendelijke groet,

Louis van der Kallen
Gemeenteraadslid BSD-fractie

 

Reacties zijn gesloten.