VOORSPELLING 2

 

    


| 01-04-2022 |

 

Ik heb zowel digitaal als op straat bij mijn praatpaal heel wat reacties gekregen op de voorspelling van vorige week. Voor de goede orde: die voorspelling is zeker niet de in mijn ogen wenselijke uitkomst van eventuele onderhandelingen. Maar de feiten zijn dat de Bergse keizer een duidelijke ruk naar rechts heeft gemaakt. De voorheen ‘centrum’ partijen zoals GBWP en het CDA hebben duidelijk verloren. Maar ook binnen deze partijen is een verschuiving naar rechts te constateren. Bijvoorbeeld door het vertrek van vakbondsman Maarten van Eekelen bij GBWP. Ook de VVD-kloon Lokaal Realisme (LR) is een enorme vergroting van het rechtse VVD-geluid. De kans is dus groot dat deze verschuiving tot een ‘rechts’ college kan leiden. Waardoor de kans groot is dat het sociaal domein (WMO, bijstand en de jeugdzorg) de grootse klappen qua bezuinigen zal krijgen.

Natuurlijk is er dan een kans dat een dergelijk ‘rechts’ college voor de show een linkse wethouder zal bevatten net als in 2018 toen de Groen linkser Andrew Harijgens, hoewel getalsmatig overbodig, een paar jaar wethouder mocht zijn.

Ook regeerden er nogal wat mensen op mijn gedachte dat de afsplitsers van Lijst Linssen zich bij LR zouden voegen. De verkiezingsbedrogplegers lieten mij weten dat ze rust zochten en de tijd namen zich op hun toekomst te beraden. Mijn advies ga terug naar waar je vandaan komt! Mijn gedachte dat samengaan met LR een kansrijke uitkomst is blijft staan. Hoewel samengaan met de VVD of Belang van Bergen op Zoom (BVB) ook zou kunnen.

Kortom mijn voorspelling van vorige week “2 wethouders van GBWP (6 zetels), 2 wethouders van de VVD (5 zetels), 2 wethouders van Lokaal Realisme die binnen kort ‘versterkt’ is met de 2 Lijst Linssen verlaters (dus dan ook bestaat uit 5 zetels bestaat) en 1 wethouder van D66 huize. 7 wethouders, 6 formatieplaatsen” blijf staan.

 

Louis van der Kallen.Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *