TOT LERINGHE, ERGERNISSE DAN WEL VERMAECK 2

 

    


| 14-10-2021 |

 

Soms denk ik; is dit (zwarte) humor, cynisme, of het opzettelijke etaleren van ambtelijk of bestuurlijk falen? Gelezen in, de als realistisch beschreven, begroting 2022 van de gemeente Bergen op Zoom: “Sinds 2000 is de gemeente druk doende met de verplaatsing van de (tijdelijke) containerterminal aan de Vierlinghweg…” “Druk doende” met wat? En wat is tijdelijk in de ogen van een Bergs college? Hoezo ‘druk doende’, 21 jaar DRUK aan het werk en nog geen resultaat! Sterker nog het gaat “nog zeker vijf jaar in beslag nemen”! Zouden ze gaan voor een zilveren jubileum van een goed idee voordat ze tot uitvoering overgaan!! Of voor de hangmat trofee?

De bewoners in de Nieuwe Vesting mogen dus nog minimaal vijf jaar ‘genieten’ van de geluidsoverlast en het ‘mooie’ uitzicht! WIE MOET ZICH SCHAMEN? 26 jaar gaan doen over een verplaatsing van een containerterminal. Dit is een raadonderzoek, in de vorm van een enquête, waardig. Alle wethouders van Ruimtelijke Ordening en Economische zaken van de afgelopen 20 jaar hebben iets uit te leggen.

Blijft voor nu wel over: wie van de collegeleden van nu heeft de begroting gelezen? En wat heeft hen bewogen “druk doende” te laten staan? Wat is hun idee bij ‘druk doende’?

Toch is een soort van compliment op zijn plaats, maar alleen als ze het citaat allemaal echt gelezen hebben. Ze hebben misschien toch wel een vorm van eerlijkheid. Is er dan toch iets van een rudimentaire moraal aanwezig?

 

Louis van der Kallen.

 


    

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *