GOED WOONVOORBEELD

 

    


| 15-05-2021 |

 

VNG Magazine nummer 5 (2021) trof mij de kop “Amsterdam: rol als huisvester”. Sinds de jaren negentig van de vorige eeuw was het gemeenten verboden zelf sociale huurwoningen te exploiteren. Amsterdam heeft nu aangekondigd dit wel weer te gaan doen. Voor gewone Amsterdammers zijn er simpelweg te weinig woningen met een huur beneden de 750 euro. 

Terwijl (sociale) verhuurders gewoon doorgaan deze te verkopen (VVD-, lees Rijksbeleid). Vijftien jaar wachten op een betaalbare huurwoning is niet meer acceptabel. Een stad als huizenbezitter en verhuurder is een ongewone en vergaande maatregel, erkent wethouder van Ivens (SP) in een artikel in het Parool.

We spreken over een gemeentelijk woningbedrijf. Bergen op Zoom had er een en moest er wettelijk van af! Onder het parool “wonen is een grondrecht” zeg ik als geboren Rotterdammer dat niet alles wat uit Amsterdam komt slecht is. Dit is een voorbeeld dat navolging verdient. Is Ivens de nieuwe Floor Wibaut? Moet ik dan maar de rol pakken van Jan Schaefer (ook al een Amsterdammer)?  Want ook in Bergs gelul kan je immers niet wonen! Het moet niet gekker worden!

 

Louis van der Kallen.


Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.