HET PAARD EN HET HERT (2)

 

    


| 23-03-2021 |

 

Aesopus, vaak ook Aisopus genoemd was een Griekse dichter (ca. 620-560 v.Chr.) die bekendheid verwierf door zijn fabels (verhalen) waarin dieren zich gedragen als mensen (personificatie). Het gaat daarbij vooral om de moraal van het verhaal.

Het paard en het hert (2)

Er was eens een paard dat stond te grazen in het bos. Opeens kwam er een hert dat met zijn gewei het paard wegjoeg. Kwaad hierover vroeg het paard een mens om wraak te nemen op het hert. De mens kwam met pijl-en-boog en schoot het hert dood. Het paard dacht nu weer verder te kunnen grazen, maar de mens legde een strop om de hals van het dier en liet hem het dode hert mee naar zijn huis trekken.

Moraal

Door eigen onmacht en frustratie word je soms verleid tot het onder voorwaarden aanvaarden van ‘hulp’ van een ‘deskundige weldoener’. En dan kan blijken dat de ‘weldoener’ je in werkelijkheid gaat knechten en jou het zware werk laat doen. Bedenk goed met wie je in zee gaat!

Rutte is al jaren een behendige ‘weldoener’ geweest. Maar langzaam maar zeker komen zijn echte ‘kwaliteiten’ en morele manco’s aan het licht. Voor de nieuwelingen in het Haagse sprookjesbos deze Harrebomée wijsheid: Betrouw de liên, maar weet wel wiên.

 

Louis van der Kallen.


Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.