MOREEL LEIDERSCHAP


| 04-04-2021 |

 

Moreel leiderschap is nodig. Dat is geen leider met een plooibaar geheugen, of een geheugen als een Bermudadriehoek waarin belangrijke informatie verdwijnt of sterk is in geheugenverlies als middel om de macht te behouden. Zelfs leugentjes om bestwil zijn onacceptabel. Laat staan zelfopgewekte aanvallen van ‘spontane’ amnesie. Als de premier geen vertrouwen meer geniet is hij geen gezagsdrager meer maar een machthebber naar Oost-Europees model. Je beroepen op stemmen verkregen met de misleiding van leiderschap, de ‘premierbonus’ is geen teken van rechtvaardigheid of teken van enige moraliteit. Ik raad de leden van de Tweede Kamer aan het boek van Alex Brenninkmeijer met de titel “Moreel leiderschap” maar eens te lezen. Of mijn publicatie MOREEL LEIDERSCHAP GEVRAAGD, geschreven in april 2019.

 

Louis van der Kallen.


Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.