AESOPOS FABELS: DE CITERSPELER

 

    


| 21-11-2020 |

 

Aesopus, vaak ook Aisopus genoemd was een Griekse dichter (ca. 620-560 v.Chr.) die bekendheid verwierf door zijn fabels (verhalen) waarin dieren zich gedragen als mensen (personificatie). Het gaat daarbij vooral om de moraal van het verhaal.

De citerspeler

Een citerspeler, zonder enig talent, zong van de vroege ochtend tot de late avond in een vertrek met bepleisterde muren. Daardoor weergalmde het geluid, zodat hij zich verbeelde een prachtige stem te bezitten. Hij was er erg trots op en vond het zelfs nodig in het theater op te treden. Maar toen hij op het podium stond, klonk het zo afgrijselijk vals dat de toehoorders hem met een regen van stenen wegjoegen.

Moraal

Dit geconfronteerd worden met de beperktheid van je kwaliteiten overkomt sommige bestuurders ook wel eens. Het zijn dan uiteindelijk de kiezers, die met het gebruik van hun stemrecht, de Augiasstal reinigen.

Men moet niet verder willen springen dan de stok lang is.

 

Louis van der Kallen.


    

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.