DOMESTICATIE

 

    


| 14-09-2020 |

 

Ik krijg steeds meer het idee dat wij mensen steeds meer de huisdieren worden van een beperkte ‘elitaire’ groep en dat dit gebeurt via een proces van domesticatie. Als je onze huisdieren vergelijkt met hun ‘wilde’ varianten dan zien we dat het bindweefsel verslapt is en de tonus van de dwarsgestreepte spieren is verlaagd en de neiging tot vetafzetting is verhoogd bij de gedomesticeerde huisdieren en naar mijn waarneming ook bij steeds meer mensen. Tevens zie ik dat de technische ontwikkelingen in de tegenwoordige wereld op weg zijn culturele verschillen te nivelleren. Steeds vaker zie ik dat overal met dezelfde technieken dezelfde producten worden gemaakt. We worden gedomesticeerd met technieken en kastjes, websites en spelletjes waaraan we verslaafd raken en waarmee we tot slaaf worden gemaakt. De ‘mens’ als gedomesticeerd huisdier die luistert naar de ‘baas’.

Of is dat mijn Ludditische geest die in opstand komt en die schreeuwt om de heroprichting van de Hollandse Democratische Luddieten.

 

Louis van der Kallen.


    

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.