KOOP LOKALE WAAR, DAN HELPEN WIJ ELKAAR!

 

    


| 30-08-2020 |

 

Op 10 juni 2020 schreef ik een artikel met de kop: “ STEUN ZE! (HELP ELKAAR, KOOP LOKALE WAAR)”. Ik heb daar veel reacties op gekregen. Voor mij de reden om op 19 juli te starten met dagelijks op facebook en Instagram aandacht te geven aan steeds twee andere ondernemers uit onze binnenstad. Met de stelling en de vraag: Wíj steunen Bergse ondernemers. U toch ook? Willen wij een enigszins gezonde stedelijke en regionale economie houden dan zullen wij met zijn allen aandacht moeten houden en geven aan de lokale ondernemers. Iedere euro lokaal besteed helpt een beetje om uw buurvrouw, of buurmeisje of buurjongen aan het baantje te helpen wat hen kan helpen de eindjes aan elkaar te knopen.

Maar er is meer dan de binnenstad en ook meer dan de ondernemers in het bebouwde gebied. In, op en rond de Brabantse Wal zijn veel tuin-, land- en veeteeltbedrijven actief die prachtige streekproducten produceren. Deze bedrijven verdienen een bezoek. Bekijk als startpunt eens de pagina van de VVV Brabantse Wal die daar aandacht aanbesteedt. Er is op die website ook een pagina met goede ideeën voor een (aankoop)bezoek. Voor de meer culinair aangelegde streekgenoten zijn er de ‘Dutch cuisineroutes’ waaronder ook bedrijven vallen in onze regio die op een bijzondere manier onze streekproducten voorbereiden om ook uw gehemelte te strelen onder het moto “ZILT, ZOET, ZALIG WEST-BRABANT”. Dan is er ook het “uitstreekend” initiatief. Een initiatief dat prachtige ‘uitstekende’ foodboxen (uit de streek) samenstelt en echt unieke lokale/regionale producten onder uw aandacht brengt. Voor uw gemak is er ook een maaltijdboxservice Bergen op Zoom die ook producten biedt uit onze regio.

Maar er zijn ook veel initiatieven van individuele boeren. Het barst van de agrariërs en tuinders die hun eigen producten – vaak seizoengebonden – aanbieden. Zo ééntje is de Aspergeboerderij Ooms aan de Kruisweg in Lepelstraat. Daar kunt u ook terecht voor uw aardappelen, uien of eieren en tal van andere boerderijproducten. Bij Ooms in Lepelstraat is dat ook zo. Zij verkopen in de boerderijwinkel producten van het eigen land en van dat van de collega’s. Fiets, rij of loop er eens langs en/of bezoek hun website om te zien wat voor lekkers uit de Brabantse grond daar te koop is. Verser en regionaler kan het niet.
Koop lokale waar, zo helpen wij elkaar!

 

Louis van der Kallen.


    

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.