AANDACHT GEVRAAGD

 

    


| 27-07-2020 |

 

De gemeenteraad van Bergen op Zoom staat de komende jaren voor de opdracht stevig te gaan bezuinigen. Die besluiten moeten in het stadhuis aan de Grote Markt genomen gaan worden.

De voorgevel van ons mooie stadhuis bevat een aantal symbolen, die de aandacht vragen van al diegenen die het stadhuis betreden. Zo zien wij het stadswapen (waar doen wij het voor) en het wapen van het hertogdom Brabant (wie controleert ons). Maar ook twee beelden van vrouwen te weten: Vrouwe Prudentia (verstandigheid, levenswijsheid, zedelijkheid en voorzichtigheid) en Vrouwe Justitia (Rechtvaardigheid).

Vrouwe Prudentia bekijkt zichzelve in de spiegel. Zij wijst op het weloverwogen beleid dat het stadsbestuur heeft te betrachten. Voorzichtigheid is geboden want iedere beslissing kan grote gevolgen hebben voor wat de Bergenaren lief is. Mij komt het voor dat de balans in de rechter hand van Vrouwe Justitia de stadsbestuurders er op wijst dat het gaat om een goede balans te vinden tussen de belangen van de gemeente en die van onze burgers, en tussen het nu en de toekomst. Het zwaard in de linkerhand van Vrouwe Justitia laat de stadsbestuurders weten dat uiteindelijk de Bergse burgers op 16 maart 2022 het zwaard zullen gaan hanteren als zij hun stem uitbrengen.

   
Louis van der Kallen.


    

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.