ZOMERGESCHRIJF

 

    


| 18-07-2020 |

 

De afgelopen maanden is er in Bergen op Zoom een situatie ontstaan die in de 17de eeuw ertoe zouden hebben geleid dat velen het liedje van Sint Jutmis zouden aanheffen. En velen zouden in het installeren van het nieuwe college de hand van Sint Reijnuit zien. Dit nieuwe college zou naar verwachting de kalisbende, het gilde der goddelozen, berooiden, de schobberdebonkers en dromers wel even tot de orde roepen en de halve gemeente en het gehele ambtelijk apparaat tot de orde der baarvoeters laten toetreden. Bankeroetiers, dwazen, armen, vagebonden, schamelen, onmachtigen en berooiden vullen straks de straten van de eens dromenrijke stad die de hemelse plaag van zuinigheid zich dankbaar laat welgevallen.

Of is het heel misschien een mythe of een boze/mooie droom waaruit wij straks ontwaken? En blijken de nieuwe bezemhanteerders net als Sint Jutmis en Sint Reijnuit droombeelden en ook onmachtigen.

Ik moest dit even kwijt. Nu we mogelijk de Vastenavond tot Sint Juttemis gaan missen is enig kolderiek zomergeschrijf toegestaan. Morgen is deze zonnesteek wel weer over.

   
Louis van der Kallen.


    

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.