STEUN ZE! (HELP ELKAAR, KOOP LOKALE WAAR)

 

    


| 10-06-2020 |

 

Je kan er niet om heen. De media laten het ons weten, kleine ondernemers hebben het moeilijk. Winkeliers, de horeca, zzp’ers, allemaal zijn ze in de overlevingsstand. Omzetten zijn vaak ingestort en het publiek dreigt nu zo gewend te raken aan digitaal kopen dat die omzetdaling weleens deels structureel zou kunnen worden. Die digitale inkopen gebeuren vooral bij de grote nationale en internationale concerns, zoals bol . com en Amazon. Ik snap best dat in deze tijd van Corona, met al die beperkende maatregelen digitaal kopen makkelijk is. Maar wat mist u? Wat missen wij? De gezelligheid om samen met dochter, zoon, vriend, vriendin of kleinkind iets te kopen bij iemand die u persoonlijk kent. Die met deskundigheid, liefde en passie u helpt een juiste passende aankoop te doen. Weten dat u iemand overeind houdt. Weten dat u de lokale economie steunt. Iedere euro lokaal besteed helpt een beetje om uw buurvrouw, of buurmeisje of buurjongen aan het baantje te helpen wat hen kan helpen de eindjes aan elkaar te knopen.

Peoples Bergen op Zoom kleding

U kent ze wel de kleine ondernemers uit uw eigen dorp of stad. Ze zitten er soms al jaren en soms is de zaak al generaties in de hand van één familie. Vertrouwd en bekend. In mijn eigen stad Bergen op Zoom is Peoples z’n onderneming. Een echte Bergse onderneming met alleen een vestiging in Bergen op Zoom. Gerund door een onderneemster die al jaren onderneemt in haar Bergen op Zoom. Breng een lach op haar gezicht maak haar blij. Laat u daar eens zien. En niet alleen bij haar maar bij die duizenden lokale ondernemers die ons land rijk is. Geniet en blijf genieten van die unieke rijkdom. Koop bij hen of steun hen, ook als u niets bij hen kunt kopen. Omdat ze bijvoorbeeld niet hebben wat u zoekt of ze in een andere prijsklasse hun producten aanbieden dan u kunt betalen of dat u nu bang bent voor Corona, ook dan kunt u ze helpen. Bijvoorbeeld door hun facebook pagina leuk te vinden. Dan laat u zien dat u wel aan ze denkt. Voor Bergen op Zoom zou u kunnen starten met DEZE ONDERNEEMSTER, maar vergeet de anderen Bergse ondernemers niet. Wilt u meer doen ontwikkel dan de gewoonte om pagina’s van ondernemers uit uw plaats leuk te vinden. U zal verrast zijn hoeveel leuke ondernemers uw dorp, stad of regio kent. U helpt ze dan om de motivatie te vinden door te gaan met u en anderen, met deskundigheid, passie en liefde voor het vak en hun producten, te benaderen. Ervaar een glimlach die u nooit zult krijgen van de Amazon’s en Bol.commen van deze wereld. Kortom Steun ze! Ze kunnen uw steun en euro’s goed gebruiken!

 

   
Louis van der Kallen.


    

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.