AFSCHEID NEMEN

 


 

AFSCHEID NEMEN

 

Ik ben zeventig en heb een leven achter de rug van veel contacten en veel leren. Je leert van mensen. Als politicus/bestuurder heb ik in tal van bestuursorganen mogen dienen. Bij enkele tientallen gemeenten in rekenkamercommissies, in de staten van Noord-Brabant, in een tiental waterschapsbesturen, in de Kamer van Koophandel van West-Brabant, in de gemeenteraad van Bergen op Zoom en in tal van afgeleide commissies van die organen. Al die functies hebben mij in contact gebracht met veel inspirerende mensen. Ik ben deels gevormd door die contacten.
Onder die contacten waren mensen die ik beschouw als inspiratie bron, als leermeester en als anker.

Als je ouder wordt, neem je steeds meer van die mensen afscheid. Zo ook de afgelopen week. Op 27 augustus overleed op achtenzeventig jarige leeftijd Marten Bierman, een stedenbouwkundige wiens publicaties over stedenbouw in relatie met de ontwikkeling van de bevolking mij bijbracht dat de groei van steden samenhangt met onder andere  zaken als leeftijdsopbouw van de bevolking, vergrijzing en koopkrachtverdeling. Marten heb ik ervaren als een denker en een natuur- en watermens, die zich inzette voor onder andere de IJsselmeervereniging, waarvan hij erelid was. Hij was ook een periode senator namens de OSF. Zijn in memoriam is te vinden op de OSF website.  

Op 30 augustus overleed op achtentachtig jarige leeftijd Jack Bakker. Jack heb ik pas echt leren kennen in mijn periode als lid van de Staten van Noord-Brabant (1991-2003). Jack maakte deel uit van de CDA fractie. Maar door zijn verbondenheid met het water, hij was directeur geweest van het voormalig Hoogheemraadschap Alm en Biesbosch, was hij voor mij een deskundige leermeester.
Jack was voor mij een herkenbaar ankerpunt. Op tal van bijeenkomsten van de provincie of water gerelateerd kwam ik Jack tegen. Ondanks onze totaal verschillende achtergrond had ik veel gemeen met Jack. Liefde voor: water, Feyenoord, oorlogsgeschiedenis, de Biesbosch, het rivierenlandschap. Ook Jack was een natuur- en watermens. Op zijn uitvaartdienst in de Heilige Maria Geboortekerk te Dussen trof ik oud-collega’s uit de Staten aan en van het Hoogheemraadschap Alm en Biesbosch.

Marten en Jack bedankt dat jullie er waren en jullie kennis met mij deelden.

Louis van der Kallen

 


 

 

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.