FLUIM

 


 

FLUIM

 

fluimAfgelopen zaterdag stond er een column van Bas Heijne in de NRC met de pakkende titel “Fluim”. Hij stelde dat de 20 % salarisverhoging van de bankiers van ABN/ AMRO een dikke fluim was in het gezicht van de samenleving. Ik ben het helemaal met hem eens. Maar ook Minister Dijsselbloem ontving die fluim recht in zijn gezicht. Niks cultuuromslag bij de dames en heren bankiers. Gewoon doorgaan met graaien en dat bij een bank aan een infuus van de overheid, dus van ons, belastingbetalers. Dit alles werd ook nog een goedgepraat in Nieuwsuur waar ene ‘meneer‘ Chris de Groot uitlegde dat die loonsverhoging goed was voor de BV Nederland. Een schaamteloosheid van de eerste orde van deze headhunter voor de financiële sector.
Het wordt tijd dat de minister ons de mogelijkheid biedt met de voeten te stemmen en het mogelijk maakt dat wij allemaal kunnen gaan bankieren bij de Nederlandse Bank. Daar kan hij wel de salarissen bepalen! Geld van de banken halen kan niet, omdat het bewaren in een oude sok ook zo zijn nadelen kent en alles weer contant gaan betalen is ook niet meer reëel.
Het vertrouwen herstellen in het betaalsysteem, geleid door de banken, is wat mij betreft niet meer mogelijk. Dat zooitje graaiers deugt gewoon niet en wil niet deugen. En als de politiek niet echt wil ingrijpen en de dames en heren de hand boven het hoofd blijft houden, laten ze zien dat zij in Den Haag ook niet deugen.

 


 

 

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.